Кольоровий тиждень у початкових класах

   Питання збереження та зміцнення здоров’я дітей належать до основних завдань сучасної освіти. Саме з метою створення сприятливого середовища для збереження здоров’я учнів, формування здорової особистості, вчителі початкових класів Сарненської ЗОШ№4 впроваджують здоров’язберігаючі технології у освітній процес. Сьогодні розповсюдженою технологією стає кольоротерапія.
   Кольоротерапія – метод психологічного лікування з метою розслаблення, зняття стресів, підняття настрію та тонусу за допомогою кольорів; це цілеспрямований вплив кольором на самопочуття, фізіологію людини. Лікування кольором відоме людям з давніх часів. Сама природа подарувала цей ефективний і водночас простий метод оздоровлення. Правильно підібрані кольори гармонізують емоційний стан людини, підвищують працездатність, гостроту слуху, позитивно впливають на апетит та наше здоров’яЛікуватися кольором можна по-різному: носити відповідний одяг, пити кольорову воду, візуалізувати промінь або включити в раціон продукти потрібного кольору.  

   З метою ефективного впровадження у освітній процес технології кольоротерапії, у початковій школі з 23 по 27 квітня 2018 року  проводиться кольоровий тиждень. Кожен день цього тижня  присвячений певному кольору. Протягом дня на різних уроках діти знайомилися із відповідним кольором,  його дією на організм людини,  про цей колір складали віршики та фантастичні оповідання, дивилися відеоролики, ним малювали, гралися іграшками такого кольору. А ще відповідний колір мав бути  присутній в одязі, у бантиках, стрічках, краватках, комірцях дітей.   

  У виховному заході, який розрахований на тиждень, є усі види завдань, які дозволяють в ігровій формі дізнатись цікаві речі про кольори та перевірити увагу дітей. Також використовуємо завдання з психологічним контекстом, які дозволяють вчителю побачити як себе сприймають учні, що вони відчувають, а діти можуть краще пізнати себе та своїх однокласників.    

   Мета нашого заходу : розкрити значення кольорів; розширити знання дітей щодо особливостей і специфіки кольорів; розвивати уважність та пам’ять; сприяти розвитку навичок рефлексії.     
    Маємо надію, що тиждень пройде цікаво, весело та пізнавально. Кожен день  присвячений певному кольору. Понеділок – день зеленого кольору – день Землі, вівторок – день червоного кольору  – день доброти, середа – день  радості –  жовтого кольору, четвер – день дружби  – синього кольору, п’ятниця –  білого кольору –  день Миру. 
    Впродовж  тижня діти  будуть приходити з повітряними кульками відповідного кольору. Кольоровий тиждень наповнений поробками, сюрпризами, подарунками, добротою та посмішками. Діти, надіємося,  із задоволенням проведуть час.



Немає коментарів:

Дописати коментар

 
Блог вчителя початкових класів Радчук Віти Миколаївни © 2016